Harjoituksena jooga vaikuttaa suoraan parasympaattisen hermoston toimintaan laskien stressitasoja, verenpainetta, sydämen sykettä ja hengitystiheyttä. Joogatunneilla myös aivot saavat levätä ja latautua arkisten ongelmanratkaisujen sijasta. Mottomme onkin: mitä enemmän nautit olemisesta, sitä enemmän hyödyt joogaharjoituksesta!

Siispä kuuntele, mitä kehosi sinulle kertoo, ja tee rohkeasti tutkimusmatka itseesi. Oulun PT Studion jooga on täydellinen rentoutushetki arjen kiireiden keskellä, samalla kun se tarjoaa keholle tehokasta avausta ja huoltoa.

Jooga sopii kaikille – myös sinulle

Olet tarpeeksi notkea ja riittävän hyvä rentoutumaan jo nyt, vaikka toisin ehkä aluksi ajattelit. Lähtökohtasi ja omat tarpeesi otetaan Oulun PT Studion joogatunneilla aina huomioon. Kukaan ei ole joogan harjoittamisessa liian aloittelija eikä liian edistynyt.

Oulun PT Studion joogatunneilla käytetään apuvälineinä blokkeja eli joogatiiliä, bolstereita, joogavöitä ja tyynyjä. Apuvälineiden tarkoitus on helpottaa asanoissa olemista ja rentoutumista sekä ohjata venytystä täsmällisemmin halutulle kohdealueelle.

Joogassa on tärkeää pyrkiä hiljentämään itsessä suorittaja. Se on henkilökohtainen matka itseen ja sisäisen levon löytämistä. Jooga on hyväksi jokaiselle, sillä se vaikuttaa positiivisesti ihmisen hyvinvointiin. Jopa vartin mittainen joogahetki suo keholle sen kaipaamaa avausta ja mielen rentoutusta.

Oulun PT Studiolla joogataan aina omaa kehoa kuunnellen ja kunnioittaen. Jokainen harjoitus aloitetaan pienellä pysähtymisellä ja hengitysharjoituksella esimerkiksi istuen tai maaten.

Alkurentoutuksen tarkoituksena on tietoisesti pyrkiä hiljentämään pään sisäistä meteliä ja vapauttaa mieli menneiden tai tulevien asioiden murehtimiselta. Tämä ei ole ihan helppoa, mutta jo pelkkä yritys tuottaa kortisolin laskua eli poistaa stressihormoneja aivoista.

Jokainen meditaation yritys jo itsessään rauhoittaa mieltä ja sykettä sekä aktivoi immuunijärjestelmää. Mitä kiireisempi olet, sitä enemmän sinun kannattaa meditoida. Kun mieli on fokusoitunut, arjen haasteissakin on paljon helpompi luovia eteenpäin.

Meditatiivinen ja kehoa lempeästi rasittava jooga huoltaa sekä kehoa että mieltä. Samalla kun kehosi saa lisää kaipaamaansa liikkuvuutta, harjoitus tasapainottaa myös todistetusti aivokemian tasoja siinä missä hyvä uni ja laadukas ruokavalio. Mikäpä sen mukavampaa kuin viettää hetki laatuaikaa oman itsensä seurassa ja edistää samalla omaa hyvinvointia.

Jooga Oulussa – tervetuloa Oulun PT Studiolle!

Oulun PT Studion ohjattu joogatunti sopii esimerkiksi osaksi työpaikan virkistyspäivän ohjelmaa. Toteutamme joogatunteja tilauksesta myös kaveriporukoille ja erilaisiin tapahtumiin. Teemme tunneilla palauttavia, kehoa avaavia asanoita ja hengitysharjoituksia rauhalliseen tahtiin. Tunnit soveltuvat kaikille lähtötasosta riippumatta. Studiolta löytyy välineet kymmenelle joogille, joten et tarvitse mukaasi edes joogamattoa.

Kysy lisää sähköpostilla: info@oulunptstudio.fi